Τουριστική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας

Περιήγηση στην Αθήνα, Ακρόπολη, Πλάκα, Πλατεία Συντάγματος, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Ακρόπολης.

Η Αθήνα βρίσκεται στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα στο Νομό Αττικής, είναι η μεγαλύτερη πόλη της και πρωτεύουσα της χώρας μας από το 1834.

Χαρακτηρίζεται από μακραίωνη και πλούσια ιστορία και διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα που μαρτυρούν την πολιτιστική αυτή κληρονομιά.

Η Αθήνα θεωρείται εξάλλου η πιο ιστορική της Ευρώπης καθώς από τη Νεολιθική εποχή μέχρι και σήμερα δεν έχει πάψει ποτέ να κατοικείται.

Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά είναι εμφανής σε ολόκληρη την πόλη καθώς εκπροσωπείται από αρχαία μνημεία, ιστορικά έργα τέχνης και μεγάλο αριθμό από μουσεία.

Αξιοθέατα

Ναός του Ολυμπίου Διός

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός του 6ου π.Χ, αιώνα θεωρείται από τους πιο σημαντικούς της αρχαιότητας και καταλήγει στην ιστορική Πύλη του Αδριανού του 131 μ.Χ.

Περπατώντας κατά μήκος του πολυσύχναστου πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, θα συναντήσετε το αρχαίο Θέατρο του Διονύσου (5ος π.Χ. αιώνας) και στη συνέχεια το θέατρο Ηρώδου του Αττικού ( το γνωστό σε όλους  Ηρώδειο), η στοά του Ευμένους και το νέο Μουσείο Ακρόπολης.

Το σήμα κατατεθέν της Ελληνικής πρωτεύουσας είναι σίγουρα  ο εμβληματικός Παρθενώνας χτισμένος πάνω στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Ακρόπολη

Στο βράχο της Ακροπόλεως θα σας δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσετε από κοντά ορισμένα από  τα σημαντικότερα έργα τέχνης και αρχιτεκτονικής στον κόσμο όπως τα Προπύλαια, το Ερέχθειο και το Ναό της Απτέρου Νίκης.

Στην κάθοδο από την Ακρόπολη θα συναντήσετε τον Άρειο Πάγο το αρχαιότερο δικαστήριο και ακριβώς απέναντι το λόφο του Φιλοπάππου.

Συνεχίζοντας τον περίπατο στον πεζόδρομο υπάρχει η Αρχαία Αγορά, το εμπορικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της Αρχαίας Αθήνας.

Πλάκα

Η Πλάκα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη, η καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης  ήταν από ανέκαθεν και εξακολουθεί να παραμένει ο υπ αριθμόν 1 προορισμός στις προτιμήσεις των τουριστών και όχι μόνο.

Ενδιαφέροντα μουσεία, πολλά καταστήματα κάθε είδους, ταβέρνες, καφέ, γραφικοί υπαίθριοι μικροπωλητές και μουσικοί αλλά και ζωντανές μουσικές παραστάσεις είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της μαγικής αυτής παλιάς συνοικίας.

Πλατεία Συντάγματος

Στο κέντρο της πόλης είναι η πιο γνωστή πλατεία της πρωτεύουσας η Πλατεία Συντάγματος.

Βρίσκεται μπροστά από το επιβλητικό κτίριο της Ελληνικής Βουλής και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στο Σύνταγμα βρίσκεται και ο κεντρικός σταθμός του μετρό.

Απέναντι από αυτόν ξεκινά ο πολυσύχναστος πεζόδρομος της οδού Ερμού ο πλέον εμπορικός δρόμος της πόλης, που ενώνει το Σύνταγμα με το Μοναστηράκι.

Από το κτίριο της Βουλή; ξεκινά ο Εθνικός Κήπος μια καταπράσινη έκταση 160 στρεμμάτων, μία αληθινή όαση στην καρδιά της Αθήνας.

Στο νότιο τμήμα του κήπου βρίσκεται το μεγαλοπρεπές Ζάππειο Μέγαρο και δίπλα το κτίριο του Προεδρικού μεγάρου καταλήγοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο ή Καλλιμάρμαρο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες της νεότερης ιστορίας το 1896.

Περιήγηση στην Αθήνα

Πλατείες

Η πλατεία Συντάγματος και η Ομόνοια αποτελούν τις παλαιότερες και πιο γνωστές πλατείες της Αθήνας.

Άλλες σημαντικές πλατείες είναι η Κλαυθμώνος, η πλατεία Κοτζιά ή Δημαρχείου, το Μοναστηράκι με την αξιόλογη εκκλησία της Θεοτόκου κτίσμα του 11ου αιώνα, η Ρηγίλλης στη Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, η Κουμουνδούρου,

η Πλατεία Φιλικής Εταιρίας ή Κολωνακίου καθώς και οι  πλατείες Εξαρχείων, Κάνιγγος, Βικτωρίας, Αμερικής, Κυψέλης και άλλες.

Στην οδό Πανεπιστημίου βρίσκονται  το παλαιό κτίριο του Πανεπιστημίου, η Ακαδημία και η Εθνική Βιβλιοθήκη κτίσματα του 19ου περίπου αιώνα.

Μουσεία

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αποτελεί το μεγαλύτερο της χώρας μας και στεγάζει εκθέματα περιόδου μεγαλύτερης των 5.οοο ετών.

Οι πλούσιες συλλογές του αριθμούν πάνω από 11.000 εκθέματα και προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας που γεννήθηκε από τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 44, ενώ διαθέτει ξεχωριστή είσοδο για ΑΜΕΑ από την πλευρά της οδού Βασ. Ηρακλείου.

Το Νέο Μουσείο Ακρόπολης δέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μέρη της γης.

Άνοιξε τις πύλες του το 2009 αντικαθιστώντας το παλαιό μουσείο Ακρόπολης.

Έχει συνολικό εμβαδόν 25.000 τ.μ. ενώ διαθέτει εκθεσιακούς χώρους 14.000 τ.μ.

Οι συλλογές του μουσείου εκτίθενται σε τέσσερα επίπεδα.

Η κεντρική είσοδος  βρίσκεται στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, ενώ υπάρχουν και δευτερεύουσες είσοδοι από την οδό Μακρυγιάννη και Χατζηχρήστου.

Άλλα εξίσου αξιόλογα μουσεία στην Αθήνα είναι: το Μουσείο Μπενάκη, το Βυζαντινό και Χριστιανικό, το Νομισματικό και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Τέχνες

Η Αθήνα διαθέτει επίσης μεγάλο αριθμό από θεατρικές σκηνές, κινηματογράφους, συναυλιακούς χώρους και αίθουσες τέχνης.

Στις θεατρικές τα πρωτεία κρατά το Αρχαίο Ωδείο του Ηρώδου Αττικού όπου κάθε χρόνο από Μάϊο έως Οκτώβριο φιλοξενείται το Φεστιβάλ Αθηνών.

Στο Μέγαρο Μουσικής  πραγματοποιούνται μουσικά δρώμενα από γνωστούς καλλιτέχνες όλης της υφηλίου.

Περιήγηση στην Αθήνα, Πλάκα, Μουσείο Ακρόπολης


Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων

Άνδρος Περιήγηση Πληροφορίες

 

Μουσείο Ακρόπολης Περιήγηση στην Αθήνα, Ακρόπολη, Πλάκα, Πλατεία Συντάγματος, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

HellasRadio